Workshop enten en oculeren in Heeten

HEETEN – Salland cider El-Cid presenteert op zaterdag 19 maart een workshop enten en oculeren op haar bongerd in Heeten. De deelnemers leren er onder leiding van pomoloog Marcel Tross van alles over. De enige manier om de genetische eigenschappen van die heerlijke appel- of perensoort uit grootmoeders tuin voort te kweken, is door transplantatie (enten of oculeren). Daarvoor wordt dan een (deel van een) tak gebruikt en die wordt op een geschikte stam met wortels ‘geplakt’. Wanneer dit vastgegroeid is, zal er een volwaardige fruitboom uit groeien met dezelfde heerlijke vruchten. De keuze van de onderstam bepaalt hoe groot de boom wordt en wanneer de boom gaat dragen. Ook beïnvloedt die de kwaliteit van de appels. Hoe rijker de bodem en hoe krachtiger de te enten soort zijn, hoe zwakker de onderstam dient te zijn. Tijdens de workshop is entmateriaal aanwezig. De workshop duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De deelnamekosten bedragen 35 euro. Aanmelden bij: marienzeilstra@msn.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.