Wijhe ’92 en Rood-Wit ’75 onderzoeken fusie

WIJHE – Handbal- en voetbalvereniging Wijhe’92 en volleybalvereniging Rood-Wit ‘75 zijn aan het onderzoeken of het mogelijk is te fuseren. Het bestuur van Rood-Wit ’75 heeft dit verzocht aan Wijhe ’92, omdat de volleybalvereniging meerwaarde ziet in samenwerking op diverse terreinen.

Rood-Wit’75 kent ongeveer 75 leden, terwijl Wijhe’92 een grote vereniging is met meer dan achthonderd spelende leden bij de voetbal en de handbal. Inmiddels heeft, onder begeleiding van NOC*NSF, een aantal oriënterende gesprekken plaatsgevonden. Samen met NOC*NSF is er een verenigingsanalyse gemaakt met als doel om te bepalen of een samenwerking mogelijk en reëel is. Deze verenigingsanalyse is gemaakt op basis van beleid, organisatiekracht, accommodatie en financiën, maar er is ook gekeken naar het culturele, sociale en maatschappelijke aspect. Zowel op deze terreinen, als op het gebied van missie en visie, zijn er veel raakvlakken en overeenkomsten gevonden. Tot nu toe hebben beide verenigingen geen zaken gevonden die een eventuele samenwerking (of fusie) in de weg kunnen staan.
De komende tijd worden er nog enkele gesprekken gevoerd. Als de uitwerking naar tevredenheid verloopt, houden beide verenigingen een speciale Algemene ledenvergadering. Tijdens deze ledenvergadering wordt er een eventuele beslissing genomen over een definitieve vorm van samenwerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.