Werkdruk stijgt; dik drie ton extra voor De Kern

RAALTE – Het Raalter college van B&W stelt al met al dik drie ton extra beschikbaar aan Maatschappelijk werk De Kern. De organisatie constateert dat het aantal uitgevoerde hulptrajecten stijgt en dat de hulpvragen steeds lastiger worden. Het geld is bestemd voor extra personele inzet in 2022 en 2023 (dik 158.000 euro voor dit jaar en bijna 163.000 euro voor volgend jaar).

Met de extra subsidie kan De Kern het aantal fte’s uitbreiden van 5,6 naar 7,05. “De Kern is van mening dat deze (de vorige, red.) omvang niet langer houdbaar is om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Dat wil zeggen: zonder wachtlijsten, zodat inwoners direct geholpen kunnen worden, en in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen en signalen”, zo laat de gemeente weten. De Kern signaleert ook dat er een groeiende vraag is naar hulp bij huiselijk geweld of ondersteuning na het verlies van een partner. “Dit betekent dat er een hulpaanbod ontwikkeld moet worden of dat er bijvoorbeeld uitbreiding van bestaande cursussen moet worden georganiseerd.”
De gemeente gaat gezamenlijk met de Kern monitoren of het nodig is om de inzet op deze manier ook na 2023 voort te zetten. Daarbij wordt ook naar andere ontwikkelingen in het sociaal domein gekeken. Want ook bij andere hulporganisaties spelen soortgelijke problemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.