Weer Koningsloop in Wijhe

WIJHE – Het Verenigd Comité Wijhe presenteert op dinsdagavond 26 april, de avond voor Koningsdag, weer de Koningsloop. Start en finish is in het centrum van Wijhe. De inschrijving is vanaf deze week geopend. Alle hardlopers uit Wijhe en omgeving (ook kinderen) zijn welkom om mee te doen.

De jongste groep kinderen (t/m 6 jaar) start om 18.00 uur in de Langstraat. Zij lopen een rondje van 600 meter door het centrum. Daarna gaan de kinderen van 7 t/m 9 jaar van start voor een wedstrijd over twee rondes. De kinderen van 10 t/m 12 jaar lopen drie rondes. De prijsuitreiking voor de jeugd is direct na de finish van de laatste groep. Alle jeugddeelnemers worden in elk geval beloond met een medaille. Deelname aan de jeugdwedstrijd is gratis.
Om 19.00 uur volgt de start van de 5 kilometer voor volwassenen. Het snelle parcours is gecertificeerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiekunie. Dit biedt ook de regionale toppers de kans om een snelle tijd neer te zetten. Tijdens de eerste edities stond er ook een afstand van 10 km op het programma. Vanwege de korte voorbereidingstijd is die echter geschrapt. Het is de bedoeling dat er volgend jaar wel weer een 10 km op het programma komt. Ook is er dit jaar geen speciaal arrangement voor bedrijven. Na afloop is er wel weer volop gelegenheid om gezellig na te praten bij één van de horecagelegenheden in de Langstraat.
Inschrijven via staging2.mijninschrijving.nl. Dit kan tot een half uur voor de start. Er is géén papieren na-inschrijving meer mogelijk bij de startlocatie op de dag zelf. Voor de 5 km bedragen de inschrijfkosten 7,50 euro. Deelname aan de jeugdlopen is gratis. Meer informatie is binnenkort te vinden op staging2.verenigdcomitewijhe.nl.

Foto: Jan Amse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.