Voucherregeling voor overgang naar kringlooplandbouw

ZWOLLE – De provincie Overijssel heeft vanaf 1 maart een voucherregeling opengesteld voor innovaties in de agrofoodsector en de overgang naar kringlooplandbouw.

De regeling ‘Advies en ondersteuning agro&food in Overijssel’ is bedoeld voor ondernemers die een innovatief idee verder willen ontwikkelen en daarvoor extra kennis in huis willen halen of daarvoor een onderzoek willen laten uitvoeren. In de regeling wordt onder verduurzaming het sluiten van kringlopen, het terugdringen van emissies en het verminderen van verspilling van biomassa in het gehele voedselsysteem bedoeld.
De maximale hoogte van de subsidie voor innovaties is per goedgekeurde aanvraag 10.000 euro, waarbij maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten worden vergoed. Daarnaast is het mogelijk maximaal 4.000 euro subsidie te krijgen voor het opstellen van een bedrijfsplan voor de overgang naar kringlooplandbouw, op basis van maximaal 80 procent subsidie van de subsidiabele kosten. De voucherregeling is te vinden op staging2.overijssel.nl/loket/subsidie/vitaal-platteland/advies-ondersteuning-agro-food-overijssel/. De subsidieregeling vervalt op 1 december 2023. Hiervoor is een budget van 6 miljoen euro beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.