Voorlopige uitslag Olst-Wijhe: Gemeentebelangen wint

OLST/WIJHE – Gemeentebelangen is, op basis van de voorlopige uitslag, de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Olst-Wijhe. De partij pakt één zetel extra en groeit daarmee van vier naar vijf zetels, waarmee Gemeentebelangen de grootste partij is geworden.

Het CDA verliest een zetel en behoudt er drie. De VVD, PvdA en GroenLinks blijven stabiel. Ze behouden alle drie hun huidige aantal zetels, respectievelijk drie, twee en twee. D66 levert één zetel in en komt op één. En dat betekent ook nog een verrassing: de PartijvdSport krijgt namelijk, tenminste, zo lijkt het op basis van de huidige cijfers, één zetel in de raad.
In totaal brachten 8273 inwoners hun stem uit. Dat is 55,9 procent van alle opgeroepen inwoners. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was dat 59,2 procent.
De voorlopige zetelverdeling is onder groot voorbehoud. Kleine verschillen zijn mogelijk maar zijn zeer bepalend voor de zetelverdeling. Het kan dus goed zijn dat er nog wijzigingen komen in de zetelverdeling. Dit wordt vandaag duidelijk bij het centraal tellen van de stemmen op partijniveau door het Gemeentelijk Stembureau. Aansluitend wordt ook op kandidaatsniveau geteld. Dit gaat nog steeds om voorlopige uitslagen. Deze voorlopige uitslagen worden uiterlijk vrijdag 18 maart 10.00 uur bekend gemaakt. Maandag 21 maart stelt het Centraal Stembureau de definitieve uitslag vast en is ook de definitieve zetelverdeling bekend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.