Verdere verkenning mogelijke bestemmingen Landgoed Old Heino

RAALTE – De toeristische kansen van Landgoed Old Heino zijn beperkt. Dat is de conclusie van twee onderzoeken van de gemeente Raalte en de Vereniging van Eigenaren (VvE) Old Heino naar de mogelijke toekomst van het vakantiepark. De twee partijen willen nu breder verkennen welke bestemmingen geschikt zijn.

Landgoed Old Heino is begin 2005 in gebruik genomen voor zorgtoerisme. Vanwege financiële wijzigingen in het zorgtoerisme kwam de toenmalige eigenaar van het park in financiële moeilijkheden en werd het park in 2019 overgedragen aan de Vereniging van Eigenaren. Het zorgtoerisme is losgelaten en nu wordt het park onder voorwaarden van een ontheffing hoofdzakelijk gebruikt door mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben. Er zijn zorgen over de toekomst van het park en daarom zijn er twee onderzoeken uitgevoerd of het park nog toeristische kansen heeft. Landgoed Old Heino heeft namelijk een toeristische bestemming. Beide onderzoeken geven aan dat de toeristische kansen moeizaam tot stand kunnen worden gebracht.
Op basis van de onderzoeken gaat de gemeente Raalte daarom samen met de VvE Old Heino breder verkennen welke bestemmingen geschikt zijn voor Landgoed Old Heino. Bij de verkenning wordt ook de omgeving nauw betrokken. Ook wordt er naar maatschappelijke doelen zoals (flex)wonen en opvangstatushouders gekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.