Tweede Dorpsquiz Raalte in oktober

RAALTE – De tweede editie van de Dorpsquiz Raalte is dit jaar gepland op zaterdag 1 oktober. Zo’n 150 teams gaan die avond aan de slag met de vele vragen en opdrachten, waarna op zaterdag 29 oktober de feestavond met de bekendmaking van de winnaar volgt. Zowel de startlocatie als de plaats waar vier weken later de uitreiking is, wordt later nog bekendgemaakt.

Het verhaal van de Dorpsquiz Raalte is bekend. Eind 2019 werd de allereerste editie een daverend succes. Er moest natuurlijk een vervolg komen met nog meer deelnemende teams, maar daarna gooide corona twee jaar roet in het eten. Nu wordt dus gekozen voor nieuwe datums in het najaar. Een bewuste keuze, zo legt Annelie Oosterwechel van de organisatie uit. “In eerste instantie dachten we aan een datum in het komende voorjaar. Maar een tijdje terug leek dat nog wat onzeker met alle beperkende maatregelen. Bovendien krijg je dan snel te maken met veel andere geplande activiteiten en feesten. Zo kwamen we dus in oktober uit. Of dit ook volgend jaar de datum wordt in plaats van eind december zoals in 2019? Dat weten we nu echt nog niet. Eerst maar eens deze tweede editie tot een succes maken.”
De opzet blijft in ieder geval ongewijzigd vergeleken met eind 2019. “Het betekent dus dat alle deelnemende teams komende maanden scherp moeten opletten. Op allerlei momenten en tijdens de verschillende festiviteiten en evenementen zullen we van ons laten horen.”
Voor de tweede editie, destijds dus gepland voor eind 2020, hadden zich 150 teams ingeschreven. Dat is ook het maximale aantal. “We hebben na de eerste afgelasting gemerkt dat vrijwel al die teams ondanks het noodzakelijke uitstel ook aan de tweede Dorpsquiz willen meedoen. Hun inschrijving blijft dus ook gewoon gehandhaafd. Nieuwe teams kunnen we dus helaas niet meer inschrijven en meedoen.”
De informatie op de site zal zo snel mogelijk geactualiseerd worden. “Voor nu vonden we het belangrijkste dat de nieuwe datum bekend wordt gemaakt. En dat de teams kunnen beginnen met de voorbereidingen, net als wij als de organisatie.”
Meer info op staging2.dorpsquizraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.