Tien energietrainees aan de slag voor Overijsselse gemeenten

ZWOLLE – Om de Overijsselse gemeenten te helpen met extra slagkracht, heeft de provincie tien energietrainees aangesteld. Dit zijn jongeren die net klaar zijn met hun opleiding of een eerste baan achter de rug hebben. Zij voeren gedurende anderhalf jaar twee keer een opdracht bij een Overijsselse gemeente uit.

De energietrainees gaan aan de slag bij de gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Enschede, Haaksbergen, NOT-Wijk, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte en Zwartewaterland. Doel van de opdracht is concreet bij te dragen aan de energietransitie in de gemeenten. Niet alleen op de korte termijn, maar ook op de langere termijn. Ambitie is dat deze trainees een baan vinden die bijdraagt aan de energietransitie in Overijssel. Tijs de Bree, gedeputeerde provincie Overijssel: “We merken dat gemeenten vaak krap zitten qua bemensing op het onderwerp energietransitie. De energietrainees kunnen bijdragen aan de noodzakelijke versnelling van de energietransitie en een bijkomend voordeel is dat talent voor de regio wordt behouden.”

Fotobijschrift: De tien energietrainees met het college van gedeputeerde staten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.