Taxibedrijf de Bruin richting Oekraïne

OMMEN – Taxi de Bruin uit Ommen rijdt deze week naar de Poolse grens met Oekraïne. Het taxibedrijf sluit zich aan bij een konvooi van Elazorg (met vestigingen in onder andere Hellendoorn, Diepenheim en Deventer) en het Hart-netwerk.

René en Els de Bruin zitten zelf achter het stuur van twee eigen taxibussen; Elazorg en het Hart-netwerk gaan nog eens met zeven busjes. Het konvooi neemt hulpgoederen voor vluchtelingen mee naar de grens en vrouwen en kinderen mee terug. “René stelde mij zo’n anderhalve week geleden voor om wat te doen voor Oekraïne. Of ik zin had om mee te gaan”, vertelt Els. “Natuurlijk, was mijn antwoord. Enkele dagen later werden we benaderd door medewerkers van Elazorg. Ze vroegen om busjes. We besloten om onze beide bussen, inclusief onszelf als chauffeurs, in te zetten. Op dit moment hebben we nog niet helemaal in beeld wat er allemaal meegaat richting de grens, maar dat zal variëren van medicatie tot voedsel en van babyspullen tot kleding. We nemen sowieso dertig vluchtelingen mee terug naar Nederland, mogelijk dat dat er vijftig worden. De vluchtelingen worden opgevangen en ondergebracht in Deventer. Waar is nog niet duidelijk.”
Geld doneren kan via https://gofund.me/b6dfd2df.

Foto: De voorbereidingen zijn in volle gang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.