Tala realiseert negen bijzondere huurwoningen in Olstergaard

REGIO – SallandWonen bouwt dertien huurwoningen in ecologische wijk Olstergaard in Olst. Op twee kavels in dit gebied komen negen bijzondere huurwoningen op basis van een ontwerp van Tala uit Broekland, dat de woningen ook realiseert. Op een andere kavel in het project is de bouw van vier buitengewoonthuiswoningen voor SallandWonen al ver gevorderd. Dit is de bekende standaardwoning van SallandWonen die zo circulair mogelijk wordt gebouwd in deze speciale wijk.

De negen huurwoningen bestaan voor driekwart uit natuurlijke, lichte materialen zoals fijnspar, vlas en bamboe. Doordat er met massief hout en andere natuurlijke materialen wordt gewerkt, worden er langdurig grote hoeveelheden CO2 opgeslagen. Er is veel aandacht voor het leefklimaat van insecten en vogels, ondersteund door meerdere lagen beplanting. In de woningen worden verschillende eerder gebruikte materialen toegepast. Alle verbindingen in de woningen worden geschroefd of genageld. Op die manier zijn de woningen in de toekomst makkelijk uit elkaar te halen en te hergebruiken. De productielocatie van Tala ligt 9 km van Olstergaard. Daar worden de woningen in de fabriek gemaakt. Er is dus nauwelijks een bouwplaats nodig.
Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen: “We zijn blij de negen huurwoningen te bouwen met Tala uit Broekland. Zij bieden een volledig duurzame woning aan die grotendeels circulair gebouwd is en CO2 neutraal is. Tala past dus perfect bij dit project en het project past precies bij Tala. Hierdoor ontstaat een unieke kans om samen mooie en duurzame woningen te bouwen.”
De bewonersgroep Olstergaard is ook betrokken geweest bij de selectie van Tala. SallandWonen wil de ervaringen in dit project zoveel mogelijk meenemen bij volgende projecten.

Zie verder staging2.sallandwonen.nl. De woningen worden te zijner tijd aangeboden via het reguliere woningaanbod.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.