Seizoen De Laarman van start met markt en foto-expositie

LUTTENBERG – Museum de Laarman in Luttenberg opent op zaterdag 2 april het seizoen met een openingsmarkt op het plein rond het museum. Daarnaast is vanaf 3 april ook de foto-expositie ‘Boer Jan’ bij het museum te zien.

De openingsmarkt wordt bij slecht weer naar binnen verplaatst. Er staan vijftien verschillende standhouders met lekker eten en drinken, houten speelgoed, kunst, creativiteit, bloemen en planten; een ruime keus om voor Pasen mooie en lekkere dingen mee naar huis te nemen en te genieten van de producten van Sallandse bodem. De markt duurt van 10.00 tot 14.00 uur.
In de foto-expositie ‘Boer Jan’ draait alles om boer Jan Nijman uit Wilp (Achterhoek). Amateurfotograaf Alex Witteveen heeft hem jarenlang met zijn camera gevolgd en daarmee een interessant tijdsbeeld neergezet van een markante boer die met hart en ziel verbonden is met zijn boerderij. Twee jaar geleden kwam de fotoserie tot een eind door het overlijden van boer Jan. Het pure boerenhandwerk, zijn dieren en zijn gezin, dat was Jans leven. Voor het slapen gaan altijd even door de stal en voor het ontbijt eerst kijken of het met de dieren goed ging. Hij en zijn gezin hadden het niet breed. Er waren tegenslagen met zijn gezondheid en veeziektes, maar ook mooie dingen, zoals een koe die 100.000 liter melk gaf.
Meer info: staging2.delaarman.nl, e-mail: info@delaarman.nl of neem een kijkje op de Facebookpagina.

Foto: Een eerdere Voedsalland Boerenmarkt bij De Laarman. Foto: Annet van Raalten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.