Ruim 2.100 pakken DE-koffie voor Voedselbank Raalte

RAALTE – De Voedselbank Raalte e.o. kan de komende maanden ruim 2.100 pakken Douwe Egberts koffie uitdelen aan gezinnen die onder de armoedegrens leven. De pakken DE-koffie kunnen worden meegegeven dankzij een inzamelingsactie van de Lionsclubs Raalte en Olst-Wijhe.

De twee serviceclubs zamelden rond de feestdagen vorig jaar in totaal 1 miljoen DE-waardepunten in via diverse supermarkten en winkels in het verzorgingsgebied van Voedselbank Raalte e.o. dat loopt van Olst tot Lemelerveld. De Sallandse pakketten werden samen met de opbrengst van soortgelijke acties van andere Lionsclubs bij Douwe Egberts ingeleverd. De koffiebrander verhoogde de oogst nog eens met een flinke bonus, zodat uiteindelijk 2136 pakken bij de Voedselbank afgeleverd konden worden.

Op de foto: Herman de Waard en Frans Rouwenhoff van de Voedselbank Raalte e.o. nemen de pakken koffie in ontvangst uit handen van Roel Kamping (Lionsclub Raalte en Olst-Wijhe).

2 REACTIES

  1. Hoewel ik het mooi vind dat mensen wat voor hun behoeftige medemens willen doen zie ik koffie toch niet als eerste levensbehoefte. Voedingswaarde is gewoon nul. Voor mij is het gelijk aan het inzamelen van geld voor het kopen van sigaretten voor rokers.

  2. Dag Roy,
    Koffie lijkt een luxeproduct, en is als je voor 40 euro per week moet rondkomen duur. Daarnaast is koffie lang houdbaar en belandt daardoor amper bij de Voedselbank. Daarom is af en toe koffie in het pakket, naast de broodnodige dagelijkse levensmiddelen, een welkome aanvulling. Natuurlijk houden we ons aanbevolen voor andere ideeën waarbij de producent de ingezamelde waardepunten zelf met een flinke bonus van 10 tot 15 procent verhoogt.
    John Ruiter
    Lionsclub Raalte

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.