Raalter college wil gevelfonds verkennen, maar wacht verder af

RAALTE – Het Raalter college van B&W is van plan om de mogelijkheden voor een gevelfonds voor het centrum van Raalte te verkennen, maar wacht verder eerst nog even af. Er hebben zich namelijk al meerdere pandeigenaren gemeld met plannen om zelf hun gevels aan te pakken. Dat meldt het college naar aanleiding van eerdere vragen van VVD Raalte.

“We willen deze ontwikkeling monitoren en daarbij verkennen of een gevelfonds extra stimulans kan geven om private partijen nog meer in beweging te krijgen om hun gevels en panden aan te pakken”, zo laat het college weten. Ook stelt het college bereid te zijn nader te onderzoeken hoe andere gemeenten een gevelfonds hebben vormgegeven. “Maar zoals hiervoor al is op gemerkt zien wij dat de voorgenomen herinrichting van de openbare ruimte op zich al heeft geleid tot initiatieven bij pandeigenaren.”
Het college meldt desgevraagd dat het eventueel ook mogelijk is om welstandseisen te stellen aan gevels. “In de gemeenten die een gevelfonds hebben zien wel dat aan het verlenen van een bijdrage ook eisen worden gesteld op het gebied van architectuur/beeldkwaliteit. Binnen de gemeente Raalte kennen we echter geen welstandstoetsing en er is geen beeldkwaliteitsplan waar aanpassing van gevels aan getoetst kan worden. Verder is het goed om te melden dat we samen met het ROV en de vastgoedvereniging COR werken aan versterken van het centrum van Raalte. De uitstraling van het winkelcentrum is één van de punten die we gezamenlijk willen oppakken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.