PvdA Olst-Wijhe: ‘Stem lokaal sociaal’

(Advertorial)

OLST/WIJHE – Op 16 maart doet PvdA Olst-Wijhe natuurlijk weer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met de spreuken ‘Stem lokaal sociaal’ en ‘Samen maken we van Olst-Wijhe ons thuus’. André Smit is de trotse lijstaanvoerder. Hij is al jarenlang actief in het verenigingsleven. Naast zijn raadswerk, gezin en werk is hij ook voorzitter van de Olster Harmonie en Carnavalsvereniging Iesselzotten. Een echte verenigingsman dus.

André: “Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren betrokken bij de gemeenteraad van Olst-Wijhe. Ook daar probeer ik samen met anderen zaken voor elkaar te krijgen. Kritisch maar opbouwend. Ik heb een ongelofelijke hekel aan gezwets in de ruimte. Kijk vooral naar wat kan. Blijf niet hangen in wat niet kan.”
De PvdA doet er alles aan om samen armoede tegen te gaan. Ruim 350 gezinnen in de gemeente leven op of onder de armoedegrens. Kinderen zijn daar de dupe van. De energierekening vliegt door het dak. Meer gezinnen dreigen in de problemen te komen. “Eigenlijk is het belachelijk dat inwoners naar de Voedselbank moeten om eten op tafel te hebben. Echt, om je kapot te schamen. Dat moet dus anders. De PvdA doet er ook in de komende vier jaar alles aan om de armoede in Olst-Wijhe te bestrijden! Er zijn partijen die zich druk maken over de huizenbelasting (OZB). PvdA Olst-Wijhe durft keuzes te maken die niet leuk zijn voor hen. Maar die wel helpen bij het bestrijden van armoede.”

Wonen

Een ander belangrijk punt is de woningnood. Nummer 2 van de lijst Petra Koekkoek zegt hierover: “Er zijn te weinig woningen voor starters, ouderen en voor mensen waarvoor een sociale huurwoning het meest geschikt is. De wachtlijst voor een sociale huurwoning groeit. Wonen is een heel belangrijk grondrecht. De PvdA wil goede, betaalbare woonruimte voor iedereen weer mogelijk maken. Er moeten meer betaalbare woningen gebouwd worden. De gemeente moet controle houden en niet afstaan aan de markt. De woningmarkt moet weer terug naar waar het echt om draait: volkshuisvesting.“

Gezondheidszorg

De gemeente moet een actieve rol spelen bij het voorkomen van lichamelijke en geestelijke gezondheidsproblemen, zo is de partij van mening. “Hiervoor is een stevige basis in de buurt nodig van goed onderwijs en verenigingen die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor jong en oud.”
Martijn Jumelet (nummer 3) vult aan: “Maak opsplitsen van woningen makkelijker. Dat maakt mantelzorg makkelijker. Wij willen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen.”

Zie verder olstwijhe.pvda.nl voor het complete verkiezingsprogramma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.