Programma Wereldberoemde Verhalenfestival Zwolle bekend

ZWOLLE – Van Joni Mitchell tot Sneeuwwitje, van Brel tot Faust, van Robert Johnson en Amy Winehouse tot Jeanne d’Arc. Zwolle staat in het weekeinde van zaterdag 9 en zondag 10 april in het teken van het Wereldberoemde Verhalenfestival. Alles draait om verhalen en muziek. Er zijn meerdere theatrale routes uitgezet.

Het Wereldberoemde Verhalenfestival is een festival vol kansen voor jonge makers. Theatermakers en muzikanten uit Zwolle en regio gieten wereldberoemde verhalen, zowel waargebeurd als fictie, in nieuwe vormen en presenteren ze aan het publiek. Bands werd gevraagd het werk te vertolken van hun muzikale held. Bezoekers wandelen langs historische en eigentijdse locaties in de Zwolse binnenstad en krijgen bij elke stop een voorstelling of concert van 15 minuten te zien.
De Theaterroute voor volwassenen bestaat uit een meerstemmig gezongen, komisch-grimmige Roald Dahl-versie van Sneeuwwitje door The Alluring Ajettes; een frisse hervertelling van het verhaal over de alchemist Faust door NinaDis Meeuwsen; de muzikale theatervoorstelling Mulan door Demi Kleinmeulman en de theatrale vertelling Frieda Belinfante, een getalenteerde celliste in WOII, door Sarah Lucassen en Tara Fonk.
De theaterroute voor kinderen (4-11 jaar) bestaat uit de muziektheatervoorstelling Ieorg Idur van Theatergroep Nooitgedacht; het verhaal van de Franse vrijheidsstrijder Jeanne d’Arc, op eigentijdse wijze verteld door verhalenverteller Barbara Raap en de voorstelling Spiegeltje, spiegeltje aan de wand door Elize Kuiper en Karlijn van Kruchten.
Vrijdag en zaterdag zijn er twee verschillende muziekroutes. Op het programma staat muziek van Robert Johnson en Amy Winehouse door The Craic; Lady Gaga door Julia Sabaté, Bob Dylan door Tommy Ebben; John Mayer door Micha Bartelds, Brel door Beatrice van der Poel, Neil Young door Yorick van Norden en Joni Mitchell door Indra Salima en Menno Roymans.
De routes starten bij de stadsmuur voor Productiehuis De Verhalenboot, Pletterstraat 20. Daar is ook een sfeervol horecapleintje ingericht voor een hapje en een drankje.
Voor uitgebreide artiestenomschrijvingen en tickets zie staging2.wbvf.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.