Overkoepelend meerjarenplan veilig fietsen voor Olst

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe is in Olst samen met partners bezig met meerdere (bouw)projecten die allemaal raakvlak hebben met verkeer. Om alle aspecten die hiermee te maken hebben integraal te bekijken, maakt de gemeente Olst-Wijhe een overkoepelend fietsplan.

Hiermee komt er een meerjarenplan dat aansluit bij het scheiden en spreiden-principe en wordt de veiligheid voor fietsers en voetgangers vergroot. Om dit plan te maken, gaat de gemeente onderzoeken welke routes het meest logisch en veiligst zijn voor de fietsers in Olst, maar ook richting Den Nul en Boskamp. Hierbij worden ondernemers, onderwijs, inwoners, plaatselijke belangen en provincie Overijssel betrokken. Projecten die een raakvlak hebben met het fietsplan zijn: de fietstunnel in het verlengde van de Ter Stegestraat; Kindcentrum Olst bij het Averbergen; Woningbouwplan Aberson; de vrijkomende schoollocaties in Olst; de herinrichting van het Kerkplein in Olst; het project Hart van Boskamp en het provinciale kernnet fiets. Ontwikkelingen zijn te volgen via staging2.olst-wijhe.nl/fietsplanolst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.