Opvang Oekraïense vluchtelingen bij Sallandshoeve en Huis ter Heijne

RAALTE – De gemeente Raalte gaat op twee locaties binnen de gemeente Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Vanaf woensdag 23 maart worden twintig vluchtelingen opgevangen op de Sallandshoeve in Nieuw Heeten; vanaf donderdag 24 maart is er op dit moment voor tachtig vluchtelingen plek op de Statenhorst (Huis ter Heijne) in Heino.

Het betreft een opvang voor een langere periode waarvan de exacte duur nog niet bekend is. Burgemeester Martijn Dadema: “Beide locaties hebben passende voorzieningen om de vluchtelingen een warme en veilige plek te bieden. We waarderen enorm dat deze locaties beschikbaar worden gesteld. Ook de enthousiaste hulp die onze inwoners bieden, stellen we enorm op prijs”.
Op dit moment worden al ongeveer vijfhonderd vluchtelingen kortdurend opgevangen op Summercamp Heino.
De gemeente Raalte geeft informatie over de vluchtelingenopvang op staging2.raalte.nl/oekraine. Voor overige vragen kunt u bellen met de gemeente Raalte via 0572-347799. Wilt u hulp aanbieden of spullen doneren? Dan kunt u contact opnemen met Salland voor Oekraïne info@sallandvooroekraine.nl.