Opnieuw bus Sallandtours richting Oekraïne

WIJHE – Sallandtours uit Wijhe gaat vrijdag opnieuw met een bus richting Oekraïne om vluchtelingen op te halen. De organisatie ‘On our way for Ukraine’ zoekt spoedig opvangadressen om alle vluchtelingen voor een langere periode onderdak te bieden.

De hoop is om met een volle bus terug te keren naar Nederland. Twee weken geleden is voor het eerst een touringcar van Sallandtours in samenwerking met het initiatief ‘On our way for Ukraine’ vertrokken naar de Pools-Oekraïense grens. Op de heenweg heeft de bus levensbehoeftes naar het Poolse grensdorpje Mlyny gebracht. “Het plan was om vanuit deze plaats vluchtelingen mee terug te nemen, maar dat viel niet mee”, zo laat Sallandtours weten. “Er waren weinig vluchtelingen te vinden bij deze en andere grensplaatsen in de buurt. Daarnaast is er veel argwaan bij Oekraïense vluchtelingen, vanwege de angst om in handen te komen van mensensmokkelaars. Uiteindelijk heeft de bus dertig vluchtelingen opgehaald in de Poolse plaatsen Krakow en Rybnik. Dat was mede te danken aan Poolse organisaties die ons als ‘veilig’ hebben bestempeld. Tijdens de volgende reis, vrijdag, gaan twee Oekraïense vrouwen mee om extra vertrouwen te wekken.”

De organisatie is nog dringend op zoek naar extra opvangadressen voor vluchtelingen die waarschijnlijk langere tijd in Nederland moeten blijven. Helpen? Neem dan contact op via Marlene Kroet (On our way for Ukraine) via 06-23130994, e-mail: marlenekroet@hotmail.com. Volg het verslag van de reizen en hoe het gaat met de vluchtelingen via de Facebookpagina ‘On our way for Ukraine’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.