Omloop van Salland voert fietsers over klinkerwegen

RAALTE/HEINO – CRT Raalte en FTC Heikera Heino presenteren op zaterdag 2 april de derde editie van de fietstocht ‘Omloop van Salland’. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf Bierbrasserie De Zuiderbuur in Raalte. De finish ligt 78 km ‘verderop’ bij Café De Baron in Heino.

De lente is het seizoen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Niet zelden zijn de kasseien de scherprechters in deze befaamde eendaagse ritten. In Salland kennen we deze kasseienritten niet, maar klinkerwegen hebben we wel! Met de Omloop van Salland, de openingskoers van het seizoen, kan iedereen iets van de sfeer van die klassiekers opsnuiven. De route is overigens niet alleen bedoeld voor wielrenners, ook de recreatieve fietser is welkom.
De route is 78 km lang, bepijld (en als GPS-routes beschikbaar) en voert voor zo’n 30 km over klinkerwegen, waaronder De Steege en Hellendoornseweg in Mariënheem, Terborgweg in Luttenberg, Brandweg in Lemelerberg, Haarweg en Twentseweg in Heino, Molenhoekweg in Hoonhorst en Rietbergweg in Wijhe. Ook de Lierderholthuisweg, Hagenvoorde en Het Nijenhuis onder Wijhe ontbreken natuurlijk niet.
Start- en finishlocatie worden in Vlaamse sferen gebracht. De klinkerstroken worden met naam, classificatie en lengte aangekondigd. Heb je Strava, dan kun je op twee hobbelige wegen je krachten meten met andere deelnemers.
Net als de voorgaande edities kent deze tocht een open inschrijving: iedereen kan zelfstandig of in groepjes de route fietsen. Bij de finish zorgt Café De B(aron) in Heino voor een (eventueel alcoholvrij) Belgisch biertje. De deelnamekosten bedragen 7,50 euro (NTFU-leden 6,50 euro). Voor meer eer informatie mail naar leonleferink@gmail.com of bel. 06 15 32 94 17.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.