Olst-Wijhe wil inzetten op verbetering dienstverlening en participatie

OLST/WIJHE – De gemeente Olst-Wijhe wil inzetten op verbetering van de dienstverlening en participatie. Dit naar aanleiding van de burgerpeiling van Waarstaatjegemeente.nl die in 2021 is uitgevoerd.

Het rapportcijfer voor de samenwerking met inwoners en communicatie en voorlichting is namelijk vergeleken met de vorige peiling in 2018 wat gedaald. Het gaat om respectievelijk een daling van 6,2 naar 6,1 en van 6,8 naar 6,6. Afgezet tegen de ambities van de gemeente op het gebied van dienstverlening en participatie, worden de resultaten uit de peiling door het bestuur en management als zorgelijk geïnterpreteerd. Zij grijpen de resultaten aan als wake-up call en als aanleiding om in te zetten op verbetering van de dienstverlening en participatie.
Maar er is ook goed nieuws. Op het gebied van prettig wonen (8,1), het zich veilig voelen in de buurt (92%) en het klaar staan voor de buren (85%), scoort de gemeente Olst-Wijhe hoger dan de vorige keer en hoger afgezet tegen vergelijkbare gemeenten.
Verder liggen de meeste rapportcijfers in lijn met voorgaande jaren. In 2021 is een 6,6 het gemiddelde rapportcijfer dat de gemeente Olst-Wijhe in krijgt voor alle inspanningen. In 2018 was dat nog een 6,7. Een lichte daling dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.