Mijnpleinschool Wijhe gestart met afval scheiden

WIJHE – De leerlingenraden van de drie verschillende locaties van de Mijnpleinschool in Wijhe hebben zich in de afgelopen periode bezig gehouden met het thema duurzaamheid. Zo zijn ze begonnen met het scheiden van afval op de drie locaties. Dat project werd op 1 maart afgetrapt.

Voor de gelegenheid was wethouder Marcel Blind uitgenodigd op de locatie Molenstraat om met alle leerlingen van de leerlingenraden over het scheiden van afval te spreken. De leerlingen hebben samen ROVA-containers besteld; 3-in-1 prullenbakken met de daarin behorende zakken geregeld; een gezamenlijk plan opgesteld en dat aan de hele school gepresenteerd. De leerlingen dragen zelf zorg voor het legen van de prullenbakken en de containers. Ze zijn nog lang niet klaar met dit thema. De komende tijd zijn ze van plan om nog veel meer duurzame acties in te zetten, zoals het opruimen van afval in de schoolomgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.