Martijn Koning, Kenny B en Pater Moeskroen in Hoftheater

RAALTE – Het Hoftheater presenteert de komende dagen drie voorstellingen. Na een moeilijke periode in zijn leven keert cabaretier Martijn Koning op donderdag 3 maart terug op het toneel; op vrijdag 4 maart staat de internationaal bekende artiest Kenny B op de planken van het theater in Raalte om aan de hand van reggaeklassiekers meer te vertellen over zijn leven en zaterdagavond 5 maart bouwt Pater Moeskroen een feestje met heerlijke muziek.

Martijn Koning heeft het meest turbulente jaar van zijn leven achter de rug. De cabaretier verloor zijn vader, stapte op bij Comedytrain, kreeg half Nederland over zich heen na de Baudet-roast bij Jinek en zijn relatie kwam in zwaar weer. “Ik heb niet één, maar verschillende jassen uitgedaan”, zegt hij zelf. Tussen het overlijden van zijn vader en de uitvaart zaten zes dagen waarin Martijn Koning zijn nieuwste show ‘Koning van de toekomst’ grotendeels opnieuw schreef. Het werd een ode aan zijn vader. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 20 euro.
Kenny B vertelt vrijdag tijdens zijn concertprogramma ‘The Story of Kenny B’ aan de hand van reggae klassiekers (van onder andere Bob Marley, maar ook eigen werk) meer over zijn indrukwekkende leven. Van de jungle van Suriname naar Paramaribo naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrillastrijders. Van vredesonderhandelaar tot asielzoeker. Van vijftien nummer 1 hits in Suriname tot monsterhit ‘Parijs’ in Nederland. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 27,50 euro.
Reden voor een feestje heeft Pater Moeskroen eigenlijk altijd, maar dit keer, tijdens het concertprogramma ‘Pater Moeskroen geeft een rondje’ is het voor de heren wel heel speciaal. Vijfendertig jaar geleden trok een groep goedlachse studenten muziektherapie als straatmuzikanten via Parijs naar San Sebastian, om terug te keren via Moeskroen, België. Vol muzikale ideeën en met het plan de ‘trappist’ genaamd Pater Moeskroen als bier van wereldklasse te introduceren. Het beoogde biermerk werd de bandnaam, de rest is geschiedenis. Talloze theatershows, albums, shows en hits verder (wie herinnert zich niet: Laat Maar Waaien, Roodkapje, Joost, Dansen en Hela Hola?), is de band nog altijd een begrip in theater- en feestland. Aanvang is om 20.15 uur. Kaarten kosten 26,50 euro.

Tickets bestellen kan via staging2.hoftheater.nl of telefonisch op werkdagen tussen 10.000 en 13.00 uur via tel. 0572 361 361. Langskomen bij de theaterkassa is enkel mogelijk op afspraak. Dat kan door te mailen naar info@hoftheater.nl of te bellen naar bovenstaand telefoonnummer.

Kenny B. Foto: Hanna Vink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.