Marktbespeling Kruisverheffing in teken van vrede

RAALTE – De traditionele marktbespeling op de klokken van de toren van de H. Kruisverheffing in Raalte staat woensdag in het teken van vrede voor Oekraïne én Rusland. Beiaardier Henk Veldman heeft voor een aantal liederen uit Oekraïne gekozen. “Om solidair te zijn met de mensen die nu helemaal geen keuze hebben in wat ze met hun leven willen doen”, zo laat hij weten. De bespeling is zoals altijd op woensdagmorgen van 11.00 tot 12.00 uur. Op het programma staat onder andere het Oekraïense volkslied, het werk Marigold (een bewerking van de Oekraïnse beiaardier Iryna Riabchun), What a moonlit night (traditioneel lied uit Oekraïne van Mykola Lysenko in een arrangement van Simone Browne), Russians van Sting, Imagine van John Lennon, Trojka van Sergej Prokofjev, Zhuravli van Dmitri Hvorostovsky (een van de meest bekende Russische liederen uit de Tweede Wereldoorlog) en nog enkele andere werken die verband houden met vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.