Markespelers met blijspel over garagebedrijf

HERXEN – De Markespelers uit Herxen brengen op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart het blijspel ‘Als je voelt wat ik voel, dan zeg je niets meer’ op de planken in Dorpshuis de Herxermarke. Het stuk is geschreven door Evelien Evers en bewerkt door regisseur Alie Grootenhuis.

Plaats van handeling is een kantine van een klein garagebedrijf. Oma de Vries klaagt continu over allerlei ziekten en drijft haar zoon Joost gek, terwijl zijn vrouw Sien er het beste van probeert te maken. Kleinzoon Sam steekt continu de draak met oma. Kleinzoon Edwin is zeker niet de snelste, tot ergernis van zijn moeder Dora. Dora op haar beurt heeft het gewoon even heel lastig met alles en iedereen. De cynische monteur Hein loopt al heel wat jaren rond in het garagebedrijf en krijgt het zwaar te verduren als er een nieuwe monteur wordt aangesteld, een vrouw notabene! Bart de vertegenwoordiger en Sam vinden dat juist weer heel leuk. En dan is er nog vaste klant Betsie die zich sinds het winnen van een loterijprijs onder de ‘high society’ begeeft, maar hoe lang dat goed gaat…
Het stuk stond al op de planning voor 2020. Op het allerlaatste moment werden de uitvoeringen afgelast in verband met corona. In de tussenliggende twee jaar zijn er vier spelers uit de groep gestopt, maar gelukkig zijn er vier geweldige vervangers gevonden in oudgediende Liesbeth van Binsbergen en ‘nieuwkomers’ Nick Grolleman, Esmee Grolleman en Frank van Hienen. Ook souffleuse Annet Dalhuisen was eigenlijk al gestopt, maar heeft toch toegezegd om ditmaal nog mee te werken.
De Markespelers brengen het stuk drie keer op de planken. Vrijdagmiddag om 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur) is er een speciale voorstelling voor 55-plussers. De entree bedraagt 7,50 euro (inclusief een kopje koffie of thee). Daarnaast zijn er nog reguliere voorstellingen op vrijdag- 11 en zaterdagavond 12 maart. Aanvang is om 20.00 uur (zaal geopend vanaf 19.30 uur). De entree bedraagt 7,50 euro (kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.