Marinus en Betsie Oosterlaken-Wippert 60 jaar getrouwd

RAALTE – Marinus en Betsie Oosterlaken-Wippert uit Raalte vierden op 16 februari hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Martijn Dadema ging even op de koffie bij het stel.

Marinus komt uit Lemelerveld; Betsie uit Middel. De twee ontmoetten elkaar via Marinus’ zus en Betsie’s broer. Ze waarschuwden haar toen beide nog, want Marinus was nooit thuis. De twee trouwden op 16 februari 1962 voor de wet; de kerkelijke inzegening vond plaats op 25 april. Het stel betrok een woning aan de Enkstraat in Raalte, waar ze nu nog steeds wonen. Die konden ze kopen van de vader van Marinus. Wel met als voorwaarde dat opa en oma daar mochten blijven wonen. De twee kregen vier kinderen, twee zoons en twee dochters. In 1966 overleed oma. Na een aantal jaren werd het opa te druk in het huis met vier jonge kinderen en hij besloot om te verhuizen naar de Vloedgraven in Heino.
Marinus werkte altijd dicht bij huis, eerst bij de Hevea en later bij de MBI, zodat hij tussen de middag thuis kon eten. Marinus was altijd bezig, stilzitten kon hij niet. Was het niet in het schuurtje, bij de EHBO, dan wel in de tuin of de volkstuin. De hele buurt werd voorzien van groente en vele avonden werden besteed aan het reven van boontjes en andere klusjes, ook door de kinderen. Ook Betsie was altijd aan het werk, was het niet bij Geurts aan de Almelosestraat, dan was het wel achter de naaimachine om kleren te maken voor de kinderen. Hobby’s waren er ook genoeg: fietsen, kaarten en op vakantie gaan. Beiden hebben ook jaren lang geholpen bij de Zonnebloem: op bezoek bij oudere mensen. Betsie is nog steeds dol op kaarten en allerlei knutseldingen zoals kaarten maken en borduren en Marinus heeft nog jarenlang vrijwilligerswerk gedaan op het kerkhof.
Marinus had een moestuin in Raalte Noord, maar inmiddels heeft hij een deel van zijn voortuin ingericht als moestuin. De twee zijn inmiddels grootouders van vier kleinkinderen. De lichamelijke gezondheid wordt wel wat minder, met name bij Marinus, maar gelukkig zijn ze allebei nog heel goed bij de tijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.