Lemele in de bres voor Oekraïense vluchtelingen

LEMELE – Werkgroep Lemele helpt Oekraïne is gestart met tal van initiatieven om de Oekraïense vluchtelingen die verblijven op de Imminkhoeve te ondersteunen. De eerste Oekraïners zijn er inmiddels gearriveerd en acclimatiseren nu. De groep bestaat voornamelijk uit oudere vrouwen, oudere stellen, moeders met kinderen en een aanstaande moeder. Ze worden professioneel begeleid.

Ongeveer tachtig vrijwilligers met diverse achtergronden en ervaringen hebben hun diensten aangeboden : docenten, verpleegkundigen, huisartsen, psychologen, kookliefhebbers, sportliefhebbers, wandelaars, regelneven etc. Inmiddels zijn kleding en toiletspullen ingezameld; worden taallessen voorbereid; is een verzamelactie voor fietsen van start gegaan; is een individuele oppashulp geregeld en is de inrichting van de kapper- en beautysalon in voorbereiding. Maar nog steeds is hulp welkom, zo laat de werkgroep weten. Vrijwilligers kunnen zich melden via lemelehelptoekraine@gmail.com (houd ook Facebookpagina ‘Lemele helpt Oekraïne’ in de gaten voor nieuws over de laatste ontwikkelingen). Of het nou gaat om goederen of de inbreng van kennis of kunde; alles is welkom. “Een leuk voorbeeld van hoe snel social media werken: afgelopen donderdagochtend werd er gevraagd om twee kattenbakken, om 16.00 uur ’s middags waren er al zes aangeboden”, zo laat de werkgroep weten. “Een voerleverancier regelt dat er een aantal zakken kattengrit gebracht wordt; hartverwarmend hoe mensen meedenken.”
Naast het landelijke Gironummer 555 heeft ‘Lemele helpt Oekraine’ ook een eigen bankrekening gekregen. Bijdragen zijn welkom op het rekeningnummer van de Kerkvoogdij Lemele Archem NL66 RABO 0189 520 086 ten name van Vluchtelingenwerk Lokaal. “Het voordeel hiervan is dat we met dit geld precies dat kunnen kopen wat de lokale vluchtelingen nodig hebben.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.