Lammetjesfeest bij De Sprengenberg

HAARLE – Nadat corona al twee keer roet in het eten gooide, gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren: het lammetjesfeest op Erve De Pas in Haarle. Op zondag 6 maart kunnen belangstellenden tussen 13.00 en 17.00 uur op de foto met een lammetje. Tevens zijn er diverse knutselactiviteiten en er is een lentemarkt.

Twee jaar geleden lagen de plannen al klaar voor het eerste lammetjesfeest bij De Sprengenberg. Dit kon toen niet doorgaan omdat Covid om de hoek kwam kijken. Ook vorig jaar had de organisatie nog stille hoop, maar al snel werd duidelijk dat er ook in 2021 geen lammetjesfeest zou plaatsvinden. Voor dit jaar zijn de voorbereidingen in volle gang en is de vergunning van de gemeente binnen, dus is er alle vertrouwen dat het evenement eindelijk door kan gaan.

Activiteiten

Of bezoekers nu met of zonder kinderen komen, er is voor iedereen wat te doen en te beleven op deze dag. Zo is er op Erve De Pas een lentemarkt die voor iedereen gratis toegankelijk is. Hier kunnen wolproducten worden gekocht, maar er zijn ook lokale streekproducten en planten en vogelhuisjes te koop. In het weiland achter het erf staan de lammeren waarmee deze middag geknuffeld kan worden en waarmee bezoekers op de foto mogen. Verder geeft een herder een demonstratie ‘schapen drijven’ met haar bordercollies, kunnen er broodjes gebakken worden en zijn er verschillende knutselactiviteiten.
Leden van Natuurmonumenten en OERRR leden mogen gratis naar het lammetjesfeest op Erve De Pas, niet-leden betalen 3,50 euro. Belangstellenden die op 6 maart lid worden, mogen gratis naar binnen en ontvangen een welkomstgeschenk van Natuurmonumenten.

Foto: Andries Ophof

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.