Komende zondag vredesmars voor Oekraïne in Raalte

RAALTE – Stichting Salland voor Oekraïne houdt op zondag 6 maart een vredesmars op de Grote Markt in Raalte. Iedereen is welkom om zij/haar steun uit te dragen voor Oekraïne.

Er zijn twee gastsprekers en er wordt een minuut stilte in acht genomen. Verder wordt iedereen opgeroepen om het Corna-gebaar te maken. Dit is een gebaar (met de handpalm naar je toe) dat met de vingers wordt gemaakt en in landen rond de Middellandse Zee wordt gebruikt om het kwade of het boze af te weren. Het is de voorloper van het bekende peace-gebaar (wijsvinger en middelvinger gestrekt) en betekent ‘vrede en familie’. Het gebaar is al tweeduizend jaar oud en werd al gebruikt vóór de Romeinse Tijd. Na afloop van het officiële gedeelte volgt een mars door het centrum van Raalte. Aanvang is om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.