Kees Vanwesenbeek erevoorzitter van Wereldwinkel Raalte

RAALTE – Kees Vanwesenbeek is donderdag 17 maart benoemd tot erevoorzitter van Stichting Wereldwinkel Raalte. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond. Na een inleidend woordje van de huidige voorzitter, Henriette Diks-Maas, werd het certificaat uitgereikt door burgemeester Martijn Dadema.

De burgemeester refereerde eraan dat er een aantal jaren geleden bijeenkomsten belegd werden waarbij inwoners van Raalte aandacht konden vragen voor onderwerpen die leven in de samenleving. Daarbij viel het op dat Kees voor een groter ideaal ging dan de meesten. Want hij dankt het ere-voorzitterschap met name aan zijn initiatief om van de Gemeente Raalte een Fairtrade gemeente te maken. Als voorzitter van de Wereldwinkel was Kees een gedreven man die met hart en ziel de fairtrade-gedachte uit wist te dragen. Helaas laat zijn gezondheid het niet toe nog langer deze functie in te kleden op de manier zoals hij dat zou willen.
De huidige voorzitter gaf nog aan dat het een punt van zorg is om de toekomst van de wereldwinkel veilig te stellen. Hiervoor zijn heel hard vrijwilligers nodig en vernieuwing is zeker een punt van aandacht. “Gelukkig mogen we op dit moment spreken van een goedlopende winkel met een idealistische doelstelling die haar bestaansrecht meer dan bewezen heeft. De plek van de winkel, in het Kulturhuus, draagt eraan bij dat veel mensen de winkel weten te vinden.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.