Jubileumconcert van Esther de Vos en Rianne Hoek van Dijke

WIJHE – Sopraan Esther de Vos en pianiste Rianne Hoek van Dijke verzorgen op zondag 6 maart een concert in de Nicolaaskerk in Wijhe. De twee vormen al tien jaar een duo. Dat wordt gevierd met een jubileumconcert waaraan ook beeldend kunstenaar Joke Proper een bijdrage levert.

De Nicolaaskerk in Wijhe krijgt de primeur van dit innovatieve evenement, een unieke combinatie van klassieke muziek, schilderijen en lichteffecten. Rianne: “De samenwerking met Esther is een bijzondere en ik vind het feestelijk en inspirerend om dit jubileum te vieren met een muzikale voorstelling, compleet met beeldende kunst.” Joke Proper vult aan: “Er zijn leuke en verrassende extra’s toegevoegd, Rianne en ik hebben elkaar gevonden in ons werk; we worden beiden geraakt en geïnspireerd in onze liefde voor muziek en beeldende kunst.”
Esther en Rianne vertolken werken van onder andere Clara Schumann, Schubert, Elgar, R. Strauss, Fauré en Pärt. De jonge violist Fabian Altena uit Zwolle levert ook een muzikale bijdrage aan dit unieke concert.
Vanwege de coronaregels mogen maximaal zeventig bezoekers per uitvoering in de Nicolaaskerk. Daarom wordt het concert twee maal uitgevoerd: om 13.30 uur en om 16.30 uur. Het programma duurt ruim een uur. De concerten zijn vrij toegankelijk (met de mogelijkheid voor een vrije gift) In verband met de coronaregels is een geldige QR code vereist en is vooraf aanmelden verplicht. Dat kan via staging2.vriendennicolaas.nl. Als het online niet lukt bel dan naar: 06-51550347.

Foto: Gerrit Dijkslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.