IVN Wijhe-Olst neemt nieuwe paddenpoel in gebruik

WIJHE – De werkgroep Amfibieën van IVN Wijhe-Olst De Grutto heeft afgelopen zaterdag voor het eerst de padden van het landgoed De Gelder overgezet naar de nieuwe paddenpoel, die daar afgelopen herfst is aangelegd.

Enkele leden van het IVN zijn zeer actief geweest om bij verschillende fondsen de benodigde gelden te werven voor de aanleg van de poel en de blijvende schermen. In hechte samenwerking met de eigenaar van het landgoed en andere partijen zoals de gemeente Olst-Wijhe en Landschap Overijssel, is deze poel gerealiseerd.
Al jaren zetten vrijwilligers van IVN-afdeling De Grutto padden over de weg ‘Onder de Gelder’ als ze hun eieren willen afzetten in de wetering. Ondanks het overzetten verongelukten er nog veel padden op deze weg. Vanaf nu hoeven de padden de weg niet meer over. Ze worden dit jaar nog wel in emmers gevangen en naar deze nieuw gegraven paddenpoel gebracht. “Omdat padden voor het paren terugkeren naar de plek waar ze als eitje begonnen, zullen ze na een paar jaar zelf de weg naar deze veilige paddenpoel kunnen vinden en hoeven ze niet meer geholpen te worden”, zo laat De Grutto weten. Zoals alle voorgaande jaren hebben kinderen geholpen bij het overzetten van de padden naar deze paddenpoel.

Foto: Ronald Boerkamp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.