Inloopbijeenkomst N35 Wijthmen-Nijverdal in Raalte

ZWOLLE – De provincie Overijssel, Rijkswaterstaat en de gemeenten Raalte, Hellendoorn en Dalfsen werken samen aan een aantal maatregelen om de veiligheid op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Op woensdag 30 maart van 19.00 tot 21.00 uur is er een inloopbijeenkomst over de deeltrajecten Heino Noord en Heino-Raalte in het gemeentehuis van Raalte.

Het projectteam praat tijdens deze bijeenkomst de geïnteresseerden bij over de plannen wat betreft deze twee trajecten. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Geïnteresseerden kunnen naar binnen via de ingang aan de straatzijde (Zwolsestraat 16). Dit is de ingang naar de trouwlocatie en raadzaal. Voor zowel Heino Noord als Heino-Raalte gaat het om de aanleg van een bajonetkruising en een parallelweg. Ook worden oversteken en in- en uitritten opgeheven en nieuwe aangelegd voor de nieuwe parallelwegen. De plannen voor deze twee trajecten liggen inmiddels ter inzage.
De N35 vormt een belangrijke verbinding tussen Regio Zwolle en Twente, maar het karakter van de huidige weg past daar niet bij. Er zijn knelpunten in de verkeersveiligheid ontstaan, die door de toename van het verkeer in de toekomst alleen maar groter worden. Door de drukte op de weg en de snelheid van het verkeer, is het lastig en gevaarlijk om de weg over te steken. De in- en uitritten van woningen, bedrijven en landbouwpercelen die direct op de weg uitkomen, veroorzaken gevaarlijke situaties. Dit is ook het geval bij sommige wegaansluitingen. Bomen staan te dicht op de weg. Bovendien rijden weggebruikers via de berm van de hoofdrijbaan naar de parallelweg of andersom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.