Informatieavonden over Sallandse Praktijkleerroute

RAALTE – Op maandag 21 en dinsdag 22 maart organiseert de Sallandse Praktijkleerroute twee informatieavonden in buurtcentrum de Buut in Raalte. Deze leerroute is voor echte doeners. Zoals studenten Mel, Dewi en Joery. Zij vertellen wat hen zo aanspreekt aan deze leerroute.

De Sallandse Praktijkleerroute (SPL) is anders dan de reguliere zorgopleidingen. Bij de SPL ben je vanaf de eerste dag aan het werk en dat gedurende de hele opleiding van ongeveer drie jaar. Ook krijg je de kans om bij drie verschillende zorgorganisaties in Salland stage te lopen of te werken. De SPL is namelijk ook voor mensen die vanuit een andere baan willen overstappen naar de zorg. Joery is bijvoorbeeld overgestapt van de ICT naar de zorg. “De SPL is echt iets voor mij, want ik ben vooral van het doen daar leer ik het meeste van.” Ook Dewi is heel enthousiast over de SPL. “Je doet het om later de zorg in te kunnen en hier ervaar je dat al een paar dagen in de week”, legt ze uit. Dewi loopt nu stage bij De Braak in Raalte, ze werkt met mensen met een verstandelijke beperking. “Je krijgt veel verantwoordelijkheid, ik hoor hier echt bij het team. Dat vind ik echt heel fijn! De SPL is echt voor mensen die heel gemotiveerd zijn, eigen initiatief nemen en veel ervaring op willen doen!”
“Ik heb altijd al met mensen willen werken”, vertelt Mel. “In eerste instantie volgde ik een reguliere zorgopleiding, maar dat was voor mij teveel theorie. Bij de Sallandse Praktijkleerroute mag ik meteen meelopen in de praktijk, dat spreekt mij veel meer aan.”

Benieuwd naar wat Mel, Dewi en Joery nog meer te vertellen hebben? Bekijk hun filmpje op staging2.sallandsepraktijkleerroute.nl. Beide avonden beginnen om 18.30 uur. Op 21 maart draait het om stage en leren; de tweede avond om werken en leren. Aanmelding (verplicht) is mogelijk via staging2.sallandsepraktijkleerroute.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.