Historisch café in Zaal Zwakenberg

RAALTE – De Historische Vereniging Raalte en Omstreken houdt op vrijdag 18 maart weer een Historisch Café. Ditmaal, in verband met een verbouwing, niet zoals gewoonlijk in Hotel de Zwaan, maar in Zaal Zwakenberg.

Centraal staat ‘De Hof’. Dat is het gebied dat vroeger werd gevormd door de driehoek tussen de Koestraat (vroeger een gedeelte van de Zwolscheweg), de Kerkstraat (eertijds de Modder Smitssteeg) en de Herenstraat (in vroeger tijden een deel van de Langestraat) en De Plas. De Hof bestond voor een deel uit de tuinen van de aanwonenden aan de genoemde straten, al was de Kerkstraat vroeger nauwelijks bewoond. Het gebied kent een rijke geschiedenis. Denk aan de Mariaschool voor meisjes, de Sint Jozef Kleuterschool, de bibliotheek, het Sint Bernardusgebouw, de smederij van Disselhorst, huize De Meerle -ooit de residentie van notaris Osse-, Café en bakkerij Van der Linde, het oude ziekenhuis en het Schwartes gangetje om maar enkele voorbeelden te noemen. Aan de hand van verhalen en beelden, maar hopelijk ook meegebrachte foto’s en verhalen van de aanwezigen wordt de historie van het gebied verder uitgediept.

Aanvang is om 20.00 uur; de deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis en de koffie en een eerste consumptie zijn voor rekening van de Historische vereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.