Herhaalprik 70-plussers bij Tijenraan en SPOC-park

REGIO – De omikronvariant van het coronavirus is minder ziekmakend dan eerdere varianten en de besmettingsgolf neemt af. Toch blijven kwetsbare groepen een groter risico lopen om ernstig ziek te worden. Minister Kuipers nodigt deze groepen daarom uit voor een herhaalprik. Vanaf 7 maart kan dat bij Sportcentrum Tijenraan in Raalte en vanaf 9 maart bij het SPOC-park in Wijhe.

Na de basisvaccinatie (eerste en tweede prik) ben je beter beschermd tegen ernstig ziek worden en ziekenhuisopname. De booster of ‘oppepprik’ die daarna wordt gegeven, zorgt voor extra bescherming. “Alleen is gebleken dat deze extra bescherming na verloop van tijd weer iets afneemt”, legt Sebastiaan van Buuren, projectleider vaccinatie bij GGD IJsselland, uit. 70-plussers, bewoners van verpleeghuizen en volwassenen met downsyndroom of een ernstige immuunstoornis krijgen daarom een uitnodiging voor een herhaalprik of tweede booster. Sinds afgelopen zaterdag vallen de uitnodigingsbrieven van het RIVM bij de 70-plussers op de mat. Volwassenen met downsyndroom of een ernstige immuunstoornis worden via de huisarts of hun specialist uitgenodigd.
Op vrijdag 4 maart worden de eerste herhaalprikken gezet op de vaste priklocaties in Deventer, Hardenberg en Zwolle. De week erna kan dit – na het maken van een afspraak – ook bij Tijenraan en het SPOC-park. De herhaalprik wordt alleen op afspraak gezet, omdat dan – voor de beste werking van het vaccin – kan worden gekeken of de laatste vaccinatie of coronabesmetting minstens drie maanden geleden was. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om in Raalte of Wijhe een eerste of tweede prik (vanaf 5 jaar) of de boosterprik (vanaf 18 jaar) te halen. Kinderen van 5 t/m 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht: 0800-7070. Wil je gebruik maken van de vrije inloop? Check dan vooraf de actuele openingsdagen en -tijden op ggdijsselland.nl/vaccinatielocaties. Vergeet niet een geldig ID-bewijs (ook voor kinderen), een mondkapje en eventueel je gele boekje mee te nemen.

Openingstijden

Voor Tijenraan (vanaf 7 maart tot in elk geval eind april) gelden de volgende openingstijden: maandag tussen 9.00 en 14.30 uur de herhaalprikken (alleen op afspraak) en van 14.30 tot 16.30 uur de eerste, tweede of de boosterprik (vrije inloop); dinsdag tussen 12.00 en 17.30 uur de herhaalprikken en tussen 17.30 en 19.30 uur de andere prikken. Wat Wijhe betreft gelden (vanaf 9 maart tot in ieder geval eind april) de volgende openingstijden: op woensdag en donderdag van 12.00 tot 17.30 uur de herhaalprikken (alleen op afspraak) en van 17.30 tot 19.30 uur de andere prikken (vrije inloop).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.