‘Go for Africa’ jaartje uitgesteld

LUTTENBERG – De ruim 7700 kilometer lange rit in een oude Landrover Discovery naar Gambia van de twee Luttenbergers Herman Hekkert (70) en Johan Wispels (67) is uitgesteld naar volgend jaar.

“Geen afstel maar uitstel, op 5 februari 2023 vertrekken we echt”, zo verzekert Herman Hekkert. Oorzaak van het gedwongen uitstel; de veerboten tussen Spanje en Marokko zullen in ieder geval niet voor het einde van de maand weer gaan varen. “Dat is een kwestie van coronamaatregelen, ook al wordt er wel weer gevlogen naar Marokko. Bovendien zijn de verhoudingen tussen Spanje en Marokko ook niet zo heel goed, heb ik de indruk.”
Er is nog overwogen om een veerboot vanuit Frankrijk te nemen, maar die bleken allemaal volledig volgeboekt. Later dan maart gaan is niet mogelijk door de slechte toestand dan van veel wegen in Afrika. Hekkert en Wispels zouden samen met zeven andere teams, als ‘Team de Sallanders’ even zo vele ‘barrels’ voor de stichting ‘Go For Africa’ in het Brabantse Bakel naar het ‘Technical Training Centre’ in Bakau in Gambia rijden. De auto’s, volgestouwd met hulpgoederen, zouden blijven in het West-Afrikaanse land, waar ze door onder meer lokale technische scholen en ziekenhuizen gebruikt zouden worden.
Hekkert, die nu zelf ook met corona thuis zit, is wel teleurgesteld maar geeft de moed niet op. “We hebben de Landrover in een schuur gezet en we gaan alle sponsors en donateurs informeren dat hun geld veilig is. Het is echt een gedwongen uitstel, maar volgend jaar februari gaat het zeker door.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.