Gerrit en Dini Stappenbelt-Brinkman 60 jaar getrouwd

LEMELERVELD – In november vorig jaar waren Gerrit Stappenbelt en Dini Brinkman zestig jaar getrouwd. Vanwege de toen geldende coronaregels werd het bezoek van burgemeester Erica van Lente aan het diamanten echtpaar omgezet in een belafspraak. Zij zou op een later tijdstip alsnog op bezoek komen. Afgelopen vrijdagmorgen maakte zij de toezegging waar en bezocht het echtpaar.

Gerrit (90) werd geboren in Lemelerveld, toen nog gemeente Ommen. Na de lagere school bezocht hij de ambachtsschool in Deventer en werkte vervolgens eerst bij een supermarkt en daarna bij staalconstructiebedrijf Nijl in Lemelerveld. Daarna volgde twee jaar een militaire uitzending naar Nieuw-Guinea. Terug van deze missie werkte hij eerst een aantal jaren bij fietsenfabriek Rollema en vervolgens begon hij in 1955 samen met zijn broer een fietsenspeciaalzaak in Lemelerveld. De zaak werd in 1965 overgenomen door zijn jongste zoon Edwin. Motorrijden, speciaal grasbaan races en uiteraard fietsen waren zijn ding. Nu nog steeds heeft Gerrit een passie voor oude fietsen. Motorrijden deed hij ruim 75 jaar, maar daar is hij inmiddels mee gestopt. Ook was hij oprichter van de plaatselijke fietsclub. De wieg van Dini (87) stond in Wijhe vlak bij het kasteel ‘Het Nijenhuis’. Na de lagere school ging zij naar de huishoudschool in Zwolle. Tot haar huwelijk werkte zij in een atelier in Zwolle. Na haar huwelijk zorgde zij voor het gezin en hielp haar man in de zaak. Vooral de bediening van de benzinepomp was haar ding. Zij puzzelt graag en ook achter de naaimachine is zij als een vis in het water. Het diamanten echtpaar woont al ruim vijftien jaar in hun huidige woning aan de Ds. C. Keerstraat en als het aan het jubilerende echtpaar ligt blijven zij daar nog vele jaren wonen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.