Gerard en Ans van Baalen-Reuvekamp 60 jaar getrouwd

LUTTENBERG/RAALTE – Gerard en Ans van Baalen-Reuvekamp vierden afgelopen maand hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester Martijn Dadema ging even op de koffie in Schuilenburg in Raalte.

Gerard (1931) groeide op in Den Haag als een na jongste van zes jongens. Hij werd onderwijzer op de lagere school in Naaldwijk. Ans zag in 1930 het licht in Beltrum en bracht haar jeugd door als oudste van drie broers en twee zusjes. Jaren werkte ze in Groenlo op de baby – en kinderafdeling. Ans vertrok naar Den Haag om daar in een gezin de kinderen te verzorgen. Daar leerden ze elkaar kennen bij een dansclub. Tijdens hun zoektocht naar een huis bleek dat er in Luttenberg een oproep was voor een onderwijzer. Bovendien was er een woning beschikbaar. Zeer welkom, want er was toen woningnood. Gerard kreeg de baan. De twee trouwden op 14 februari 1962 voor de wet, maar vanwege de vastentijd kon dat pas in april voor de kerk. Het paar kreeg vier kinderen en tien kleinkinderen. Gerard kreeg in 1989 de kans om ruimte te maken voor jongere onderwijzers en stopte aan school. Daarna zette hij zich onder andere in voor Plaatselijk Belang, de Schaakclub, veilig verkeer, EHBO, de kerk en later de Zonnebloem. Ans heeft jaren gezongen in een kerkkoor en genoten van de bijeenkomsten met de plattelandsvrouwen. Ze waren en zijn allebei erg betrokken met het dorp. Inmiddels wonen ze vier jaar in Schuilenburg in Raalte waar ze goed op hun plek zijn. Ze genieten van alles wat er op hun pad komt: de kinderen, kleinkinderen en het uitzicht. Omdat het stel op 25 april voor de kerk is getrouwd wordt het grote feest dan gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.