Geldfit Test geeft inwoners gemeente Raalte inzicht in financiële situatie

RAALTE – Steeds meer mensen zoeken hulp bij geldzorgen. Ruim één op de vijf huishoudens in Nederland heeft in deze tijd moeite om de rekeningen te betalen. De gemeente Raalte werkt daarom samen met de Nederlandse Schuldhulproute om inwoners met financiële problemen te helpen. Inwoners kunnen vanaf nu gebruik maken van de gratis online test op Geldfit.nl.

Door korte vragen krijgen ze inzicht in hun financiële situatie. De uitslag van de test bevat een persoonlijk advies met een overzicht van hulp die beschikbaar is in de gemeente. Mensen die liever bellen met Geldfit kunnen gratis gebruikmaken van telefoonnummer 0800-8115. Een medewerker denkt mee en verwijst eventueel door naar passende hulp binnen de gemeente. Wethouder Gerria Toeter: “In de gemeente Raalte zijn er een heleboel instanties waar onze inwoners kunnen aankloppen met financiële problemen. Alleen weten ze deze niet altijd te vinden of ze vinden het lastig om hun problemen bespreekbaar te maken. Door de samenwerking met de Nederlandse Schuldhulproute kunnen inwoners op een laagdrempelige manier een eerste stap zetten naar hulp.”
Geldfit.nl is er overigens niet alleen voor inwoners met geldzorgen. Ook voor mensen die maandelijks wel goed uitkomen met hun financiële middelen, biedt het platform tips. Bijvoorbeeld om uitgaven overzichtelijk te krijgen of tips om op bepaalde posten toch nog wat te kunnen besparen.

Niet alleen bewoners, maar ook ondernemers kunnen Geldfit raadplegen. Speciaal voor hen is Geldfitzakelijk.nl in het leven geroepen. Martin Suithoff, directeur Nederlandse Schuldhulproute vertelt: “Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daarom is specifieke hulp hard nodig. Met Geldfit Zakelijk bieden we ondernemersgerichte tips, tools en hulpverlening.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.