Geen hertelling in Olst-Wijhe; Gemeentebelangen de grootste

OLST-WIJHE – De door het CDA Olst-Wijhe aangevraagde hertelling van de stemmen in de gemeente is afgewezen. Het CDA had om de hertelling gevraagd aangezien het verschil tussen een extra zetel of een zetel voor de PartijvdSport slechts drie stemmen was.

CDA lijsttrekker Jolande Olthof stelde eerder in de Stentor over de aanvraag om de stemmen te hertellen: “Bij 25 stemmen hadden we het niet gedaan, bij acht ook niet, maar bij drie…” Er kan volgens de Kieswet tot een hertelling worden overgegaan als er een (ernstig) vermoeden bestaat dat er zodanige fouten zijn gemaakt die van invloed kunnen zijn op de zetelverdeling. Het gemeentelijk Centraal Stembureau heeft na zorgvuldige overweging geconcludeerd dat er geen aanleiding is om over te gaan tot een hertelling.
Dat betekent dat de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Olst-Wijhe inmiddels is vastgesteld. Gemeentebelangen is de winnaar in Olst-Wijhe. De partij pakt één zetel extra en groeit daarmee van vier naar vijf zetels, waarmee Gemeentebelangen de grootste partij is geworden. Het CDA verliest een zetel en behoudt er drie. De VVD, PvdA en GroenLinks blijven stabiel. Ze behouden alle drie hun huidige aantal zetels, respectievelijk drie, twee en twee. D66 levert één zetel in en komt op één. En dat betekent dus ook dat de PartijvdSport met één zetel in de gemeenteraad komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.