Extra woningen in Hoonhorst en Lemelerveld

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft eerder al De Koele in Hoonhorst en de Waterinkweg in Lemelerveld aangewezen voor woningbouw. Nu volgt een nieuwe stap: voor beide projecten vraagt de gemeente inspiratie bij vertegenwoordigers van inwoners en ondernemers van de dorpen.Bijvoorbeeld over de keuze van de mix van woningtypes zoals rijtjeshuizen, twee-onder-een-kappers, appartementen, eenpersoonshuishoudens, seniorenwoningen of juist woningen voor starters. Voor beide woningontwikkelingen organiseert gemeente Dalfsen in de loop van 2022 schetssessies waarbij vertegenwoordigers van bewoners en organisaties hun suggesties kunnen doen voor de inrichting van de nieuwe woonwijken. Wethouder Andre Schuurman: “We bouwen liefst zo veel mogelijk woningen voor mensen die al in onze gemeente wonen. We stemmen daarom het tempo van uitgifte van bouwgrond af op de lokale vraag, en bouwen woonruimte waar echt behoefte aan is. Onze inwoners zijn de experts in hun eigen dorp, die kunnen ons bij die keuze goed helpen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.