Elke maand aan de slag voor een schoner Heino

HEINO – Will Lankhorst uit Heino ruimt elke eerste zaterdag van de maand met een groep plaatsgenoten zwerfafval op in Heino. Dat gebeurt onder vlag van de Mooi Schoon-campagne van de ROVA.

“Ik organiseer samen met enkele mensen workshops en lezingen in het Dorpshuus in Heino, maar door corona kon dat niet meer doorgaan”, vertelt Will. “We zijn toen gaan nadenken over wat nog wel mogelijk is. Zo kwamen we op het idee om te gaan ‘plandelen’: plastic opruimen tijdens het wandelen. Dat doen we nu sinds januari 2021. Iedereen die wil meedoen kan zich op de betreffende zaterdagen om 10.00 uur melden bij het dorpshuis. Ter plekke zien we hoeveel mensen er zijn, delen we de groepjes in en bepalen we wie waar naartoe gaat. Om 12.00 uur sluiten we af met koffie en wat lekkers in het dorpshuis. Het is heel laagdrempelig. We hebben ook geen appgroep. Wie komt die komt, en wie geen zin heeft blijft thuis. Van ROVA Mooi Schoon hebben we zakken, handschoenen, hesjes en grijpers gekregen. Die delen we iedere keer uit aan de deelnemers. Dat is prima geregeld.”
Volgens Will is de animo groot. “De kleinste groep bestond uit acht mensen, laatst waren we een keer met 21 mensen. Er begint zich al een vaste groep van negen 50-plussers te vormen, maar de laatste paar keer ging er ook een aantal ouders met kinderen mee. We krijgen veel complimenten. ‘Wat leuk dat jullie dit doen!’ of ‘Wat zijn jullie goed bezig.’ Dan probeer ik ze meteen te strikken om ook een keer mee te gaan.”

Voor meer informatie (ook voor inwoners van buurtdorpen die een soortgelijk initiatief willen starten) bel naar Helga Baars, mob. 06-2202 0983 of Will Lankhorst, mob. 06-2326 9891.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.