Crisisnoodopvang Oekraïense vluchtelingen in De Imminkhoeve

OMMEN/LEMELE – Sinds 11 maart wordt zorgaccommodatie De Imminkhoeve in Lemele gebruikt als crisisopvanglocatie voor maximaal honderd vluchtelingen uit Oekraïne. De gemeente Ommen organiseert deze tijdelijke opvang.

Burgemeester Hans Vroomen: “We zien schrijnende beelden van vluchtelingen die tot voor kort nog in vrijheid leefden, maar nu door onnodig oorlogsgeweld worden getroffen en halsoverkop hun thuisland verlaten. De gemeente Ommen wil ze een veilig onderkomen bieden. We waren al met zorgaccommodatie De Imminkhoeve in gesprek over de mogelijkheden voor reguliere noodopvang van Oekraïense vluchtelingen. Door de flexibele inzet van De Imminkhoeve en de gemeente kunnen we sinds vrijdag op deze locatie alvast crisisnoodopvang bieden. Met de wens om dit te reguleren naar noodopvang voor een langere periode.”
Er is gekozen voor De Imminkhoeve omdat deze locatie direct beschikbaar is en een uitstekende accommodatie is om vluchtelingen een onderkomen te bieden, ook gedurende een langere periode. Het biedt naast voldoende basisvoorzieningen ook vele extra’s zoals groepsruimtes en een prachtig buitengebied. Er is 24 uur per dag begeleiding vanuit de gemeente Ommen aanwezig om de vluchtelingen in De Imminkhoeve te ondersteunen.

Vrijwilligers

Mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger of bijvoorbeeld samen met een vereniging een activiteit willen organiseren, kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar Ommen4.0@ommen.nl. Op het moment dat de gemeente gebruik wil maken van het aanbod, wordt contact opgenomen.
De meeste vluchtelingen hebben een lange reis achter de rug en zijn vermoeid. De gemeente vraagt inwoners om hen rust te gunnen en om die reden weg te blijven bij De Imminkhoeve. In eerste instantie zijn geen spullen zoals kleding of speelgoed nodig. Als dit wel nodig blijkt, doet de gemeente hiervoor een oproep.

Op staging2.ommen.nl/oekraine is meer informatie te vinden over onder andere de opvang in De Imminkhoeve. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt. De gemeente is van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 14 0529.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.