College in principe akkoord met woningbouwplan Van der Vechte

RAALTE – Het Raalter college van B&W wil medewerking verlenen aan het principeverzoek van Valk Bouwontwikkeling BV en Le Clercq Projectontwikkeling BV voor de herontwikkeling van de locatie van het voormalige tuincentrum van Van der Vechte aan de Brinkweg in Heino. Het is de bedoeling om daar elf woningen te bouwen. Het besluit van het college betekent dat er gestart kan worden met de herziening van het bestemmingsplan.

De initiatiefnemers hebben volgens de gemeente veelvuldig overlegd met omwonenden. Samen met de buurt zijn wijzigingen aangebracht in het oorspronkelijke schetsontwerp van januari 2021. Daarbij heeft ook de gemeente meegedacht. Volgens de gemeente is er eind januari dit jaar voor het laatst overlegd met twee vertegenwoordigers van de direct omwonenden. “Naar aanleiding van dit overleg en de afgesproken aanpassingen (waaronder architectuurvorm, maximale nok- en goothoogtes, één hoofdontsluiting met alleen een calamiteiten/langzaam verkeersontsluiting aan de Brinkweg en een extra groenstrook aan de Stationsweg zijde) hebben de vertegenwoordigers laten weten in te kunnen stemmen met de plannen zoals die nu voorliggen”, zo schrijft de gemeente. Wel zijn er bij sommige buurtbewoners zorgen over de verkeersbewegingen en het geluid dat het extra woongebied voort zal brengen. Maar volgens de gemeente gaat dat gezien de huidige bestemming (detailhandel) nog wel meevallen. “De aantallen verkeersbewegingen bij de nieuwe functie wonen zijn passend gelet om het omliggende wegennet. De afstand tot nabij gelegen woningen vormt vanuit milieuoverwegingen geen belemmering.”

Buurtje

Het is de bedoeling om van de elf wooneenheden een ‘meergeneratie-buurtje’ te maken. Dus woningruimte voor jong en oud met veel aandacht voor groen (ook met boomgaard/pluktuin/speelplek/wadi). De plannen omvatten zeven rijtjeswoningen en vier vrijstaande woningen. De nieuwe bewoners krijgen gronden in mandelig bezit, wat betekent dat ze gezamenlijk eigenaar zijn. Zo zijn ze samen verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het beheer van groenstroken en de parkeer- en energievoorzieningen. Daarvoor wordt een Vereniging Van Eigenaren opgericht.

Om de plannen te kunnen realiseren moet eerst een herziening van het bestemmingsplan plaatsvinden. Dit traject wordt in de komende maanden doorlopen. Een uitgebreide onderbouwing en toetsing van de plannen gebeurt bij de besluitvorming daarover.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.