Carolien Jonkman: Seks!

Volgens onderzoek ervaart 43 procent van de mensen moeilijkheden bij seks. Over seksuele problemen praten, blijft vaak moeilijk, maar is belangrijk. Seks heb je natuurlijk ook met elkaar.

Heel erg gek is ze op haar man. Ze heeft echter pijn bij het vrijen en dat maakt vrijen moeilijker. De huisarts heeft haar lichamelijk onderzocht. Daar is de auto-immuun huidziekte lichen sclerosus gevonden. De huid in je basis wordt dan minder soepel. Er is nog geen duidelijkheid, waardoor deze aandoening komt. “Wat maakt dat mijn lichaam deze aandoening heeft en hoe kan ik toch fijn vrijen met mijn man”, is haar vraag aan mij.

We gaan samen op pad terwijl ze ontspant. Mijn ervaring is dat wij veel stress aankunnen. Als er ‘teveel’ aan stress ontstaat, kan het lichaam zich niet aanpassen of herstellen en dan gaat het als spanning in het bindweefsel zitten. Ons fascia (bindweefsel) beschermt, ondersteunt en geeft structuur aan het lichaam. Het verbindt alles in ons lichaam. Als er spanning in het bindweefsel komt, komt er spanning in de bloedvaten, in de spieren, die de zenuwen onder druk kan zetten of afknellen wat de innerlijke communicatie in het lichaam verstoort en een gezond functioneren ondermijnt. Dat kan dus ook in een penis of vagina gebeuren.

Terwijl haar onderlichaam ontspant, komt er veel (oude) spanning op een rustige manier vrij: duidelijkheid waar haar grenzen zijn overschreden, waar ze zelf niet achter haar grenzen stond, verdriet om geschaad vertrouwen vanuit mensen die bij haar basis horen, pijnen onbewust overgenomen van familieleden en bijzondere zielservaringen. Soepelheid komt terug. Ook ervaren we dat haar unieke energiesysteem een open basiscentrum heeft, waardoor ze vaker een druk van haar omgeving ervaart die dus niet van binnenuit is. Steeds beter leert ze haar energiesysteem begrijpen en leven.

Zoals je begrijpt bij bovenstaand voorbeeld kan er bij een man ook door (bijvoorbeeld opgeslagen, onbewuste) spanning bloed minder goed doorstromen naar de penis. Daardoor kan hij misschien geen erectie krijgen of erecties die te zacht zijn voor seks of erecties van te korte duur. Voor veel mensen maakt penetrerende seks een belangrijk onderdeel uit van een goed seksleven. Dus geregeld mag ik vrouwen begeleiden die onzekerheid en soms heftige frustratie vrijgeven omdat ze met hun partner nog geen fijne seks hebben. Daarna kunnen ze weer rustiger bij hun partner zijn.

Een man had vaak en veel angstgevoelens en ook bij de seksualiteit met zijn vrouw had hij grote faalangst. Een andere man legde zichzelf veel druk op, waardoor zijn ‘eigen’ basiscentrum de hoeveelheid seksuele energie niet kon verwerken. De seksuele energie op de juiste manier in het lichaam gebruiken om verlichting te krijgen, geeft veel mogelijkheden!

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.