Carnaval met een dubbel gevoel

OLST – Salland vierde het afgelopen weekend toch carnaval. In meerder dorpen en uitgaansgelegenheden was het feest. Ook de Iesselzotten in Olst maakten een klein feestje van de Top 11×11 (een carnavalshitlijst) in het Holstohus. De uitzending was thuis te volgen, maar, en wie had dat een paar weken geleden nog verwacht, ook ter plekke. André Smit van de Iesselzotten schat dat er ’s avonds zo’n vijftig tot zestig carnavalsvierders aanwezig waren. Maar de donkere wolken, gezien de recente ontwikkelingen in Oekraïne, zorgden toch op meerdere plekken voor een dubbel gevoel. Smit stelt dat dat ook bij de Iesselzotten aan de orde was. “Vooraf hebben we erover nagedacht. Wat moeten we doen? Dan ga je verder kijken: ‘Wat doet het zuiden, wat doen de verenigingen in de buurt?’ We hebben besloten om het feest door te laten gaan. Het was toch al wat ingetogener van opzet omdat we gezien corona niet zo uit konden pakken als normaal. Daarom hebben we besloten het feest toch door te laten gaan.” Foto: Annet van Raalten