BurgerBelangen presenteert verkiezingsprogramma

RAALTE – Het verkiezingsprogramma van BurgerBelangen heeft als titel ‘Horen. Zien. Doorpakken’. Zonder enige aarzeling noemt lijsttrekker Ben Nijboer een aantal speerpunten.

“Een extra fietsverbinding bij Kruispunt Bos is een must. Het centrum van Heino gaan we groener en veiliger maken. We worden koploper duurzaamheid met realistische plannen. We gaan het buitengebied niet verprutsen met megazonneparken en windmolens. En als het gaat om woningbouw gaan we concreet aan de slag met mogelijkheden die jongeren op de korte termijn een kans geven op een woning. Bij het opstellen van het programma hebben we dankbaar gebruik gemaakt van alle werkbezoeken van de fractie, de gesprekken tijdens het Zomerprogramma 2021 en de uitkomsten van ons Burgerpanel. Maar ook van de signalen van mensen die spontaan aan de deur (‘achterumme’) kwamen om hun zorgen te delen. De signalen van mensen die joa-joa zeggen, of zwijgen, als ze ‘nee’ bedoelen.”
Een belangrijk hoofdstuk uit het programma gaat over het tekort aan woningen, met concrete handvatten om op korte termijn mee aan de slag te gaan. Zoals de uitbreiding van de pilot met deelhuizen, het stimuleren van (vergunningsvrije) mantelzorgwoningen en het realiseren van woningen in vrijstaande panden. “Wat ons betreft trekken we alles uit de kast om, vooral voor de korte termijn, extra woningen te realiseren. En tegen iedereen die daar concrete kansen voor ziet is onze oproep: ‘Kom met ideeën’. Dan gaan we samen kijken hoe het wél kan!”

Het volledige programma is vinden op staging2.burgerbelangenraalte.nl/verkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.