Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 maakt eerste namen bekend

ZWOLLE – De eerste namen van de dertigste live-editie van Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 zijn bekend: onder andere Meau, Snelle, Selah Sue, Kraantje Pappie, Donnie en Typhoon zullen op 5 mei hun opwachting maken tijdens het festival in Park de Wezenlanden in Zwolle. Bekijk het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel 2022 via staging2.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Met jaarlijks zo’n 130.000 bezoekers streeft het vrij toegankelijke festival naar een divers programma voor haar bezoekers. Op het hoofdpodium schitteren de grootse artiesten van dit moment. Zo scoorde Meau met ‘Dat Heb Jij Gedaan’ de grootste hit van het jaar en veroverde de Ambassadeur van de Vrijheid Donnie met zijn crossovers van hiphop en het Nederlandstalige lied de harten van menig festivalbezoeker. Maar ook de liefhebber van onversneden rebelse punk kan zijn geluk op bij Hang Youth. Sophie Straat haalt met haar levensliederen 2.0 de Jordaan naar Zwolle. De heren van de Paceshifters laten horen waarom zij al jaren dé rockband van Nederland zijn. Ook opkomend talent uit de regio, zoals Minka, Cloudsurfers en Piet Jr, krijgt de kans om zich op het Sena Performers Stage te presenteren aan het grote publiek.
Naast de reguliere optredens is er ook een inhoudelijk programma met als jaarthema ‘Vrijheid in Verbondenheid’. Zo kan je terecht bij het Wereldpaviljoen om met elkaar in gesprek te gaan over vrijheid, een theatervoorstelling te bezoeken, samen te dichten of een workshop te volgen. De Familieweide staat in teken van ‘ontdek de wereld van morgen’, waar kinderen op een speelse manier in aanraking komen met verschillende thema’s gericht op duurzaamheid. Daarnaast kunnen ze genieten van de Hippe Gasten, theater, knutselworkshops en Mobiel vinyl voor de ouders.
Op staging2.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het programma van Bevrijdingsfestival Overijssel te vinden. Via deze site is het ook mogelijk om tickets te kopen voor de Press & Guest Area, waar je het festival als VIP kunt beleven of om je aan te melden als vrijwilliger voor het festival.

Foto: Hans van Eijsden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.