Beurs in Nijverdal in teken van elektrisch rijden

NIJVERDAL – Op zaterdag 12 maart vormt het Henri Dunantplein in Nijverdal de locatie voor een beurs in het teken van elektrische auto’s. Vrijwilligers van Vereniging Elektrische Rijders (VER) verzorgen daar tussen 12.00 en 17.00 uur een scala van activiteiten. De beurs is vooral bedoeld voor particuliere autorijders in Salland en Twente.

De bezoekers kunnen meer dan 35 auto’s bekijken en een proefrit maken om het elektrisch rijden te beleven. Ook zijn er lezingen die uitleg geven over alle facetten waarmee een beginnend EV-rijder te maken krijgt. Diverse ambassadeurs zijn beschikbaar om hun ervaringen te delen. Zij geven onafhankelijke informatie en desgewenst kan een proefrit in hun eigen auto worden gemaakt.
Alle lokale dealers bleken bereid om mee te werken. Zij bieden meer dan 35 elektrische auto’s aan om te bekijken, te vergelijken én om erin te rijden. Alle modellen zijn aanwezig, vooral in de lagere en middelhoge prijsklasse. Naast het geven van informatie staat de elektrische rijbeleving centraal. Alle auto’s zijn beschikbaar om een mini-proefrit mee te maken. Ook verzorgt Alexander Haccou (VER) vanaf 13.00 uur enkele malen de lezing ‘Introductie elektrisch rijden’. Hij geeft uitleg over de energie- en milieubesparing, de kosten van gebruik, het opladen thuis en onderweg, laadpassen en ontwikkelingen naar de toekomst.
Voor meer informatie over het evenement neem contact op met Bram Calkhoven, telefoon 06 2535 1461. Jan Smits, telefoon 06 5236 7445 en/of John Wolthuis, telefoon 06 2211 7181.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.